Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Länge sedan sist!

Hästarna har tävlat på riktigt bra de sista månaderna, 18 starter sedan mitten på september där hästarna tagit pengar i 16 lopp varav 9 lopp slutat i topp tre men endast en seger och nästan 225 000:- inkört!

 

Det känns som att hästarna är riktigt på G och de gör riktigt bra lopp allihopa och att segrarna nog kommer här under hösten/vintern om de får vara friska och krya!

 

Fina resultat av våra 2-åringar

Stallet har under året haft sammanlagt fem stycken 2-åringar varav samtliga varit godkända i premielopp och tre stycken kvalat och av de har två stycken startat med en 2:a och två 3:dje platser som resultat!

 

 Kort info om stallets 13 hästar

Dans Lukas - Inkörningen går fint och vi har tagit hjälp av kollegan Martin Åkerlund med detta. Lukas kommer att kastreras nästa vecka.

Georgia - Känns fin efter kvalet och tränar bra. Siktar på tidig start som 3-åring.

Hope and Dreams - Debuterade idag på Bergsåker på ett mycket bra sätt och visade fin inställning som 2:a.

Kias Mando - Har gjort två riktigt bra lopp som 3:a vid båda tillfällena och satte ett prydligt rekord på 16,5 i senaste starten.

Kung Triton - Har tävlat jämnt och bra de senaste starterna i tuffa sällskap. Kommer fortsätta att starta på i vinter.

Magic Simba - Blev en helt annan häst efter djupvågsbehandling av duktiga Märta Lindqvist och har gjort några bra lopp efter det. Är nu åtgärdad på kliniken och blir borta några veckor.

So Gå Diego - Åtgärdad och har börjat träna igen, letar lämpligt lopp inom kort.

So Gå Hero - Åtgärdad och har börjat träna igen.

So Gå Idefix -  Kanonfin i träning, startar på V86 på Bergsåker 11/11.

 Spinellie - Startklar efter vila och var anmäld till Östersund i slutet av oktober men ådrog sig en sårskada inför det så vi tar nya tag när det läkt.

Super Ariel - Startade på Reims i Frankrike i slutet av oktober, satt fast invändigt och spurtade bra till slut som 5:a. Nästa start är planerad i början av december.

Turbo Goggen - Har ändrat träningen på honom och det har fallit väl ut, jättefin som 2:a idag på Bergsåker.

Villy Chilly - Skadad.

 

/Kennet

 

 

 

Torsdagen den 5 november 2015 kl. 21:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Frankrike

Super Ariel står för tillfället i Frankrike på Team Westholms filial inne på Grosbois och sköts av duktiga Evelina Månsson.

Hela familjen har varit ner till Frankrike och kombinerat lite semester med Ariels start på Vincennes!

 

 

Måndag 14/9 gjorde Ariel sin andra start på fransk mark och då Evelina och hennes praktikant Sofia skötte markservicen kunde vi passa på att ta lite bilder och nedan följer ett axplock!

 

Vår duktiga skötare Rebecka Borg har skött om hästarna här hemma under tiden vi varit i Frankrike och under måndagens tävlingar på Solänget 14/9 selade hon ut storvuxne Villy Chilly i premielopp.

Villy Chilly

 

Conrads Magnus ägs av ett gäng killar från Sidensjö och under veckan har han lämnat stallet p g a skada. Vi hoppas att han rehabiliterar sig och kan komma till start igen!

 

/Kennet

 

 

Torsdagen den 17 september 2015 kl. 21:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt i boxarna

 Vädrets makter kan vi inte råda över men lördagens tävlingar på Solänget var ingen solskenshistoria direkt. Hästarna som startade under kvällen var inte alls på humör och de flesta ägnade sig åt galopp. 2-årige Kias Mando höll fanan uppe i alla fall och kvalade på ett mycket fint sätt!

Kias Mando och Villy Chilly är ute och värmer!

 

Under helgen har två fina hästar flyttat in i stallet,

3-årige So Gå Idefix och 4-årige So Gå Hero. Båda hästarna ägs av Sollunda Gård AB och vi hälsar varmt välkomna till familjen Hägglund! Hästarna har börjat träna lite smått men kommer att kollas upp innan det blir dags för start.

 Fearless Fill har lämnat stallet och vi tackar Henrik och Ida Lindqvist för förtroendet.

 Lördagens starthästar har fått en pust några dagar men de övriga tränar på och 1-årige Dans Lukas har påbörjat inkörningen.

 

/Kennet

 

Tisdagen den 8 september 2015 kl. 21:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Helgens chanser

Förra veckan blev en lugn vecka ur tävlingssynpunkt men hästarna har tränat på som vanligt så det har varit full aktivitet ändå. Denna vecka har vi fina V65-tävlingar på hemmaplan och fyra hästar kommer att selas ut på lördag varav två stycken inom V65-spelet. Extra roligt att våra två andelshästar kommer till start på hemmaplan!

Turbo Goggen - Lopp 2. Han har tränat på fint och med framspår och kortlopp kan det nog bli riktigt bra, hoppas och tror att han är med bland de tre främsta.

So Gå Diego - Lopp 3, V65-1. Han har också tränat bra men har ett spår långt ut på vingen och möter alltför bra hästar för att tro på chans så vi får vara nöjd med en peng med honom.

Magic Simba - Lopp 7, V65-5. Han har tränat riktigt bra på slutet och i de två senaste starterna har han visat fin form och det känns som att han står på tur för seger om han håller sig på benen i starten då han ibland kan bli ivrig bakom vingen, dagens bästa chans!

Kung Triton - Lopp 11. Har känts jättefin i träning men har tyvärr lottats till ett tråkigt 8:e spår bakom bilen vilket drar ner chanserna betydligt men det är ung herre som kommer mer och mer och jag är inte förvånad om han dyker upp bland de tre första.

Vi selar även ut fina Kias Mando i kvalet och Villy Chilly i premien och det borde inte vara några större problem för dessa killar att klara sina uppgifter!

 

I övrigt flyttar en fin 1-åring in i stallet under veckan och så har vår duktiga elev Hanna från Örnsköldsviks praktiska gymnasium börjat sin praktik igen - en duktig tjej som valt att fortsätta sin praktik hos oss även under hennes andra gymnasieår och det är alltid lika roligt att ha henne i stallet!

 

/Kennet

 

 

 

Onsdagen den 2 september 2015 kl. 21:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2015

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.